Nieuws

FIT

Op 20 en 27 maart organiseert LDC een praktijkgerichte training over de FIT. Aan de hand van meegebrachte casussen leer je de FIT nog beter interpreteren. 

Een ‘Plekkerd’ -vertaald uit het Brabants- is iemand die (té) lang blijft. Je kent ze wel. De mensen die ’s avonds laat een aantal keren zeggen “Zo, ik ga weer eens naar huis”. En er twee uur later nog zitten. In de kroeg vaak onder het motto “nou, nog inne dan”.
Je zou iemand die heel lang bij één werkgever blijft ook een Plekkerd kunnen noemen. Hoewel voor mij zelf al vroeg duidelijk werd dat ik niet lang genoeg zou blijven plekken om een ‘Gouwe Lozzie’ te halen is dit voor veel mensen helemaal prima.  

De economie groeit, zo ook het aantal vacatures. Meer kansen dus. Een goed moment om na te denken of je wilt blijven doen wat je doet. Neem je loopbaan onder de loep. Zoom in op je energie, je werk- en privébalans, je relatie met collega’s, je ontwikkeling en je gezondheid nu en straks. Wat is jouw positie op de arbeidsmarkt? Nu en over 5 jaar. Wat zijn je kansen als je onverhoopt werkloos wordt?

Regeren is vooruitzien en bewustwording het halve werk. We hebben in Nederland veel online tools die inzicht geven. En veel professionele organisaties en loopbaanadviseurs die je kunnen helpen.
Als de Sint straks terug stoomt naar warmer oorden en de lampjes verschijnen in de huizen denk dan eens na over de vraag:
 
Plekken of vertrekken?

Maurice Vermunt | december 2017

 Jobs01

Jobs maakt praktisch alle online gepubliceerde vacatures in Nederland zichtbaar. Daarnaast signaleert Jobs de vacatures die open staan bij LinkedIn contacten van de kandidaat. Hiermee worden baankansen uit het eigen netwerk duidelijk zichtbaar en heeft de kandidaat meteen een mooie kruiwagen.
Als adviseur kun je de kandidaat helpen door je eigen LinkedIn netwerk tegen relevante vacatures voor de kandidaat te houden.

Tip voor kandidaat en adviseur: zet LinkedIn vast open wanneer je met Jobs werkt. Doe dit in dezelfde browser. Wanneer je vervolgens op de LinkedIn button in Jobs klikt wordt er automatisch verbinding gemaakt. Bij de vacatures zie je dan direct je LinkedIn connecties verschijnen.

Jobs is vanaf nu beschikbaar in je TrjcT-account. De kosten voor het gebruik zijn 54 credits per kandidaat/coach per 3 maanden.

Meer weten? Laat het ons weten via 058 233 47 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

058 - 233 47 47

Of vul het formulier in:

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer
 5. Ongeldige invoer